Klubrádió

Feliratkozás Klubrádió hírcsatorna csatornájára
Vélemények, hírek
Frissítve: 20 perc 8 másodperc

Április 20.

27 perc 54 másodperc
Április 20. Péntek reggel Pikó Andrással és Pálinkás-Szűts Róberttel kezdhetik a napot. Többek között megbeszélik, hogy Romániában 30 év után emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítja a katonai ügyészség a román közszolgálati televízió volt főszerkesztő-helyettesét. A legfőbb ügyészség szerdai közleménye szerint a katonai ügyészek Bratest tartják a "terrorista pszichózist" tápláló álhírek legfőbb terjesztőjének a kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu elmenekülése utáni órákban. Lesz még sok érdekesség, hallgassanak minket 6 és 10 között!
Kategóriák: Klubrádió

Abszurd a gyanúsítás, megvágták a hangfelvételt. Nincs titkom – jelentette ki Gyárfás Tamás

1 óra 13 perc
Gyárfás Tamás miután kijött a fogdáról, abszurdnak minősítette a gyanúsítást. Azt a hangfelvételt, amely a bizonyíték arra, hogy ő adott utasítást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolására 1998-ban, egy manipulatív, összevágott hordaléknak minősítette. Gyárfás Tamás szerint ez sokakat megtéveszt majd. Mint mondta: biztos benne, hogy ez az ügy tisztázódni fog.
Kategóriák: Klubrádió

Harmadszor is pert nyert a Helsinki Bizottság a Fidesszel szemben

1 óra 34 perc
Valótlanságot állított a Magyar Helsinki Bizottságról a Fidesz, amikor arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a civil szervezet törvénysértő módon nem átláthatóan működik. Erről azonban szó sincs. A Fidesz így megsértette a jogvédő egyesület jó hírnevét – mondta ki a Fővárosi Törvényszék mai nem jogerős ítélete. A pártnak bocsánatot kell kérnie a civil szervezettől, és sérelemdíjat kell fizetnie. A bíróság arra is felszólította a pervesztes pártot, hogy tartózkodjék a további jogsértésektől. 
Kategóriák: Klubrádió

Két munkás meghalt, amikor lezuhantak az állványzatról

1 óra 45 perc
Tragédia történt a Nagytétényi úton, az ELTE új kollégiumánál, amikor a felújítás alatt lévő épület külső állványzatáról két munkás leesett és az életét veszítette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a történteket büntetőeljárás keretében vizsgálja. (Klubrádió)
Kategóriák: Klubrádió

Április 19.

2 óra 32 perc
Április 19. A mai adásban beszélünk a Jobbik arculatváltásáról, hogy vajon szétszakadhat-e a párt, vagy újraradikalizálódik? Arról, hogy kiüresedhetnek az egyetemek, hogy megvan az új kormány nagy terve – és újabb hitel elengedések várhatóak. Beszélünk még arról, hogy több amerikai katonát szeretne a román elnök, hogy az osztrákok bekeményítenek menekültügyben, és hogy véget ért az 1957 óta tartó Castro-éra Kubában, új elnöke van a szigetországnak. Esti gyors hattól Szénási Sándorral!
Kategóriák: Klubrádió

A menekültügyi rendszer megújítása a legfontosabb – Merkel és Macron szerint

2 óra 33 perc
Továbbra is nagy az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás, ezért meg kell állapodni a közösség új menekültügyi rendszeréről, amely a külső és a belső szolidaritást is biztosítja - mondta Emmanuel Macron francia elnök Berlinben, aki a német kancellárral tárgyalt. Angela Merkel pedig kijelentette, hogy az Európai Unió reformja nem lehet az „elitek projektje”, hanem az emberek javát kell szolgálnia.
Kategóriák: Klubrádió

Tüntetést szervez a Momentum május 1-jére

2 óra 56 perc
A Momentum azokat hívta tüntetni május 1-jére a Szabadság térre, akik politikai képviselet nélkül maradtak és tenni szeretnének az ország jövőjéért. "Eljött az a pont, ahol nem várhatjuk másoktól a megoldást, nekünk kell tennünk a változásért. Harcolnunk kell a rendszer ellen, minden lehetséges eszközzel. Harcolni kell tüntetésekkel, szamizdatokkal, aláírásgyűjtő ívekkel. Ehhez a harchoz pedig mindenkire szükség van" – írták a közleményükben.
Kategóriák: Klubrádió

Holnap is napos idő lesz, eső nélkül

3 óra 50 másodperc
A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett pénteken is túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a keleti megyékben helyenként meg is erősödik.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 25 fok között valószínű. (MTI)
Kategóriák: Klubrádió

Gyárfás Tamás hazamehet a fogdából

4 óra 8 perc
A Fővárosi Főügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó szövetség volt elnöke, a NAP TV egykori tulajdonosa házi őrizetbe kerüljön, az előzetes letartóztatás helyett. Ez pedig azt jelenti, hogy Gyárfás Tamás őrizetbe vételét azonnal meg kell szüntetni. A bíróság holnap dönt arról, hogy házi őrizetben maradhat Gyárfás Tamás, vagy elrendelik az előzetes letartóztatását.
Kategóriák: Klubrádió

A kormány a magyar vállalkozásokat védje, ne a kínai érdekeket – DK

4 óra 50 perc
A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozásokat védje meg, ne pedig a kínai érdekeket. Az unió tagállami közül ugyanis csak Magyarország nem írta alá azt a jelentést, amellyel a kínai gazdasági és geopolitikai szuperprogram, az Egy övezet, egy út kezdeményezés ellen tiltakoztak.
Kategóriák: Klubrádió

Komoly városfejlesztési lehetőséget hozhat a kisföldalatti meghosszabbítása

6 óra 24 perc
Amennyiben más fejlesztések is kiegészítik majd, közép és hosszútávon nagyon hasznos beruházás lehet a kisföldalatti meghosszabbítása – mondta a Klubrádió által megkérdezett várostervező. A BKK már kiírta a közbeszerzést a kisföldalatti felújításának és bővítésének engedélyeztetésére, többek között új végállomás épül majd a Vigadó téren, meghosszabbítják a vonalat a Mexikói úttól a Kassai térig, majd egy újabb ütemben a Marchieggi-hídnál felépítendő új közlekedési csomópontig.
Kategóriák: Klubrádió

A társadalmi párbeszéd nem levelező tagozat - Dávid Ferenc

6 óra 42 perc
A gazdaság valamennyi szereplőjének döntéselőkészítésbe való bevonását, és az állami dolgozók számának csökkentését várja az új kormánytól a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége. Főtitkáruk szerint az elmúlt időszakban általában a sajtóból értesültek a kormány terveiről, pedig ezeket jobb lenne egy a munkáltatókkal és a munkaadókkal közös fórumon megvitatni.
Kategóriák: Klubrádió

Külföldön nyomtathatják a Magyar Nemzet utódlapját

6 óra 42 perc
Komolyan vehető befektető érkezésében nem, de a közösségi finanszírozásban bíznak a Magyar Nemzet újságírói – erről beszélt a nemrégiben megszüntetett lap főszerkesztő-helyettese a Klubrádiónak.
Kategóriák: Klubrádió

A Médiatanács elé kerülhet a Figyelő-lista

6 óra 43 perc
Beadvánnyal fordult a Médiatanácshoz a Figyelő listázása miatt a Mérték Médiaelemző Műhely – erről a vezetőjük beszélt a Reggeli gyorsban. Szerintük a lapban megjelenő cikk – amely egyértelműen világnézeti alapon listázta az embereket - sérti a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvénynek azt a rendelkezését, ami szerint a médiatartalom nem lehet alkalmas kirekesztésre. Polyák Gábor úgy véli, aki listáz, az uszít és kirekeszt, ami még a jelenlegi jogrendszerben is súlyos törvénysértés.
Kategóriák: Klubrádió

Erdogan csökkenő támogatottsága állhat az előrehozott választások mögött

6 óra 58 perc
Törökországban sokan attól félnek, hogy a következő választás az utolsó választás lesz, ha Erdogan több mint 50 százalékos támogatottságot szerez – ezt a Türkinfo szerkesztője mondta a Klubrádió reggeli műsorában. A jelenleg regnáló elnök tegnap jelentette be, hogy több mint egy évvel előrehozzák a választásokat Törökországban, ezután lép életbe az az alkotmánymódosítás, ami a végrehajtó hatalmat is az elnök kezébe adja.
Kategóriák: Klubrádió

Április 19.

8 óra 26 perc
Április 19. Kőbányán két szegénytelep van, ahol a lakókat április végével a kilakoltatás veszélye fenyegeti. A Bihari utca 8/c alatti épületet az önkormányzat életveszélyesnek nyilvánította annak ellenére, hogy 2011-ben 700 millióból felújították. A Hős utcára 2,1 milliárdot kapott az önkormányzat, hogy felszámolja Budapest hírhedt szegénytelepét, de a részletekről nem lehet tudni semmit. Sok itt élőnek tartozása sincs. Egyszerűen meg akarnak tőlük szabadulni? Erről beszélgetünk ma a Kötőtűben, Urbanovszky Zsuzsannával, a Kontúr Egyesület elnökével, Udvarhelyi Tesszával, a Város Mindenkié Csoport sajtósával, és Tóth Balázs önkormányzati képviselővel. Kötőtű csütörtökön 15 órától!
Kategóriák: Klubrádió

Ezek a kedvezmények lehetnek az új Orbán-kormány demográfiai fegyverei

9 óra 37 perc
A diákhitel-tartozás elengedése, a diplomások gyed időtartamának kitolása, a harmadik gyermektől a jelzáloghitel-tartozás csökkentése és egy családpolitikai kutatóintézet létrehozása is azon konkrét lépések között van, amelyek az Orbán Viktor által már megígért demográfia fókuszú új kormányzati ciklus intézkedéscsomagját alkotják – így értesült a Figyelő.
Kategóriák: Klubrádió

Napos, kissé szeles idő

10 óra 14 perc
Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem várható, ugyanakkor többfelé élénk, keleten, északkeleten olykor erős lehet az északi-északnyugati szél. Délutánra 22 és 26 fok közé melegszik a levegő. Marad a frontmentes idő.
Kategóriák: Klubrádió

Most lövi lábon magát a személyiségi jogokat túlságosan tisztelő EU? - nemzetközi lapszemle

11 óra 3 perc
Alibi intézkedések, nem segítenek a probléma megoldásban, ellenben sértik az uniós állampolgárok személyiségi jogait – így vélekedett az Európai Bizottság a fél éve elfogadott terrorizmus elleni intézkedéscsomagjának monitorozása során.
Kategóriák: Klubrádió

Április 19.

2018, április 18 - 20:49
Április 19. A csütörtöki Ötösben, a „filmes műsorban” Hamvas Dániel vendégül látja Schmied Zoltán színművészt; Mayer Máté pszichológussal a filmek gerjesztette illúziókról beszélget; folytatja Mozgóképizmus rovatát Paár Ádám politológussal, aki a második világháború utáni amerikai filmekről mesél; valamint Wostry Ferenc filmkritikussal megvizsgálja a horrorfilmek evolúcióját. Hallgassanak minket 10 órától (is)!
Kategóriák: Klubrádió

Oldalak