Klubrádió

Feliratkozás Klubrádió hírcsatorna csatornájára
Vélemények, hírek
Frissítve: 2 óra 46 perc

A központi kormányzatban 2500 ember elbocsátását tervezik - Gulyás Gergely

5 óra 49 perc
A központi kormányzatban 2500 ember elbocsátását tervezik a jelenlegi 13 ezres létszámból – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely.
Kategóriák: Klubrádió

A Legfőbb Ügyészség kezdeményezi a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

5 óra 52 perc
Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Polt Péter legfőbb ügyész a fideszes Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt - közölte az ügyészség.
Kategóriák: Klubrádió

Október 17.

2018, október 16 - 18:14
Október 17., szerda “Biztos, hogy jobb zeneszerző vagyok, mint 25, vagy 50 évesen. Jobb dalokat is írok, de az új dalaim belehalnak a régiekbe”, mondta Presser Gábor amikor betöltötte a 70-et. A múlt heti Aréna koncerteken sokszorosan bebizonyosodott, hogy nem csak nem veszített a korábbi fényéből, hanem talán még jobban fénylik, mint valaha. Mégha olyanok is akadnak, akik ezt vitatják. Az október 17-ei Dobszerda vendége Presser Gábor.
Kategóriák: Klubrádió

Új, zöld polgárság

2018, október 16 - 16:32
Bajorországban a jobb- és baloldali szavazók számára is egyre inkább alternatívaként jelennek meg a Zöldek a pártpalettán – bio és bajor. Többek közt erről is szó volt a Konkrétban, ahol újságíró, egyetemi tanár és filozófus elemezte az egyik leggazdagabb és legnépesebb német tartomány politikai változásait.
Kategóriák: Klubrádió

Esendőség és emberi nagyság

2018, október 16 - 15:41
Vásárhelyi Miklós életút-elbeszélésének újabb részlete hangzott el a Belső közlésben, az '56-ot követő megtorlás és a börtön utáni évekről. A Klubrádió irodalmi műsorának második felében Parti Nagy Lajost köszöntöttük 65. születésnapja alkalmából olyan dalokkal, amelyeknek ő írta a szövegét.
Kategóriák: Klubrádió

Bejött a zuglóiak ötlete Brüsszelben

2018, október 16 - 14:50
Egy budapesti projekt is bekerült a Régiók Hetén az Európai Bizottság által támogatottak közé. Budapest XIV. kerülete innovatív bérlakásprogramot indíthat 4,5 millió eurós uniós támogatással. A Klubrádió beszámolója a brüsszeli Régiók hetéről, ahol szó volt a magyar kormány korrupciós ügyeiről is.
Kategóriák: Klubrádió

Hogy lesz ebből pénz? – fél éve nem fizetnek a kórházak

2018, október 16 - 13:31
Az állami költségvetés állapota miatt van okuk izgulni a kórházi beszállítóknak, akik már fél éve hitelbe látják el az egészségügyi rendszert. A részben az állami megrendelésektől függő beszállítók kiszolgáltatott helyzetben vannak, és nem mernek hangosan panaszkodni a tartozások miatt – mondta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
Kategóriák: Klubrádió

Körbeudvarolják Orbánt

2018, október 16 - 11:34
Külföldön is téma az utcán élést tiltó magyar törvény, amiről a BBC kritikusan ír. A Die Presse pedig a magyar miniszterelnök és pártja, a Fidesz európai karrierjének várható fejleményeiről közölt cikket. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban.
Kategóriák: Klubrádió

Ez itt a kérdés! – Orbán mégis bevezeti a tandíjat?

2018, október 16 - 10:50
Orbán Viktor tíz évvel ezelőtt a következőket mondta: „Sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.” Önök szerint Orbán most mégis belenyugszik ebbe? Amennyiben a Klubrádió kérdéséről szeretné megosztani a véleményét velünk, és szavazna, hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot. Igen válasz esetén nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Egy hívás ára 330 forint. Az emelt díjas vonalon leadott voksával nemcsak a tájékozódást, hanem a Klubrádiót is segíti!
Kategóriák: Klubrádió

Harcos kampányra készülnek Orbán európai ellenfelei

2018, október 15 - 17:35
Mindenkivel fel akarják venni a harcot, aki rombolja az európai értékeket – nyilatkozta a Klubrádiónak az európai liberálisok hamarosan esedékes EP-választási kampányáról François De Coster francia politikus. A Régiók Európai Bizottsága liberális tagja arról is beszélt, szerinte vannak olyan európai vezetők, akik egyfolytában a migrációról beszélnek, úgy hogy elvetik a közös, uniós megoldásokat, bár pontosan tudják, nemzetállami szinten ez a probléma nem megoldható. Név szerint nem akart üzenni egyik kormánynak sem.
Kategóriák: Klubrádió

Ezt az elvonást nem pótolná a csok

2018, október 15 - 14:36
Hideg zuhanyként érte az ingatlanpiacot, hogy a lakástakarékkal spórolóknak nem adhat több pénzt az állam. Ez főleg azoknak az életét nehezíthetné meg, akik havonta csak pár ezer forintot tudnak félretenni lakásfelújításra – mondták ingatlanszakértők a Klubrádióban.
Kategóriák: Klubrádió

Október 15.

2018, október 15 - 14:06
Tegnap Bajorország választott, mozgásba lendült a bajor politika is. A mozgás irányáról, a változások tartalmáról, a zöld új polgárság erejéről és a német konzervatívok vitáiról Techet Péterrel, az Azonnali főmunkatársával beszélgetek. Kiss J. Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárát a Merkel-korszak jövőjéről, az „Aufstehen” mozgalomról és Kelet-Németország pártrendszeréről kérdezem. Majd Tillmann A. József filozófussal arról beszélgetek, hogy mennyire könnyű ma németnek lenni, és hogyan fél egy ország saját múltja árnyékától.
Kategóriák: Klubrádió

Csúcsot döntöttek a Klubrádió hallgatói

2018, október 15 - 14:03
Minden korábbinál nagyobb összeg gyűlt össze a közönség jóvoltából a Klubrádió túlélési gyakorlata során – mondta el a Reggeli Gyorsban Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója. Ha nyolc éven át valami nem fárad ki, akkor az önmagán túlmutató reményekkel kecsegtet – jegyezte meg. Arról is beszélt, mi jöhet a csatorna mostani frekvenciaengedélyének lejárta után.
Kategóriák: Klubrádió

Október 15.

2018, október 15 - 11:27
A Belső közlés mai adásában folytatjuk Fodor Tamás felolvasását Vásárhelyi Miklós életút-elbeszéléséből, amelynek első része Vásárhelyi születésének 101. évfordulója előtt egy nappal hangzott el. Abban az adásban az 1944. március 19. és 1956. november 4. közötti részletek hangzottak el, a mai műsorban pedig a megtorlás és a börtön utáni évek elbeszélése következik. Vásárhelyi emlékezésének különlegessége, hogy az elbeszélő nem hallgat el semmilyen részletet a mítosz vagy a hősiesség oltárán, s éppen a történtek és a szereplők esendősége adja meg a cselekvők nagyságát. A szöveg pedig, amelyet Kozák Gyula szerkesztett meg tavaly, Vásárhelyi Miklós születésének századik évfordulójára, igazi irodalmi értékkel bír. A műsor második felében Parti Nagy Lajost köszöntjük 65. születésnapja alkalmából azokkal a dalokkal, amelyeknek ő írta a szövegét Witold Gombrowicz Operett című darabjának 2004-es, Bárka Színház-beli előadásához.
Kategóriák: Klubrádió

Ez itt a kérdés! - Megszűnik-e a hajléktalanság, ha büntethető?

2018, október 15 - 11:24
Ma, azaz hétfőn lép életbe a hajléktalanságot tiltó törvény. Önök szerint ezzel megszűnik a hajléktalanság? Amennyiben a Klubrádió hétvégi kérdéséről szeretné megosztani a véleményét velünk, és szavazna, hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot. Igen válasz esetén nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Egy hívás ára 330 forint. Az emelt díjas vonalon leadott voksával nemcsak a tájékozódást, hanem a Klubrádiót is segíti!
Kategóriák: Klubrádió

Orbánt is felelőssé teszik az antiszemitizmus új korszakáért

2018, október 15 - 11:16
Hitler óta senki nem engedett meg magának olyan antiszemita utalásokat, mint az Orbán-kormányzat – írja a Daily Beast, amely szerint a Soros-ellenes kampányok új fejezetet nyitottak a gyűlölködés történetében, világszerte. A Breitbart azonban védelmébe veszi a magyar vezetést, elismerően írva arról, hogy a miniszterelnök ki akarja söpörni a globalizmus híveit az uniós vezetésből. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban.
Kategóriák: Klubrádió

Karbantartás a fogaskerekűnél novemberig

2018, október 15 - 09:39
Karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű mától november végéig az Erdei iskola és az Orgonás megállóhely között. Az utasok a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy megállóhelyek között a 60-as pótlóbusszal, onnan a Széll Kálmán térig pedig a 21-es és 21A busszal utazhatnak. A 60-as pótlóbusz kisebb befogadóképességű, úgynevezett midi busz, ezeken a járműveken nem lehet kerékpárt szállítani- közölte a Budapesti Közlekedési Központ. (MTI)
Kategóriák: Klubrádió

Magyar és lengyel vétó is lesz Brüsszelben

2018, október 15 - 09:38
Magyarország semmilyen, Lengyelország elleni szankciót nem fog megszavazni- közölte Szijjártó Péter az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozása előtt , hozzátéve, hogy Budapest is számíthat Lengyelország támogatására mindvégig a hetes cikkely szerinti eljárás során. A külgazdasági és külügyminiszter előzőleg éjszakába nyúlóan egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel. Mint közölte, a megbeszélés fő témái a Magyarország és Lengyelország ellen zajló európai uniós eljárások, valamint a migrációs kihívások voltak, és a felek kölcsönösen biztosították egymást országaik támogatásáról. (MTI)
Kategóriák: Klubrádió

Jön a döntés az ellen- Sargentini jelentésről

2018, október 15 - 09:36
Az ellen - Sargentini jelentésről is szavaz ezen a héten, kedden a magyar Országgyűlés. A kormányoldal ezzel kíván válaszolni az Európai Parlamentben több mint egy hónapja kétharmados többséggel elfogadott a magyar jogállamiságot kritizáló dokumentumra. A voksolás eredménye itthon is borítékolható, de a javaslat vitájában ellenzéki oldalról jelezték, hogy a jelentés tartalmával egyetlen percig sem foglalkozott érdemben a kormányzat. (MTI, Klubrádió)
Kategóriák: Klubrádió

Az ellenzék nyert Szombathelyen

2018, október 14 - 20:48
A baloldali ellenzék közös jelöltje, László Győző nyerte a szombathelyi időközi választást, a Fidesz jelöltje pedig Melega Miklós előtt.
Kategóriák: Klubrádió

Oldalak