Klubrádió

Feliratkozás Klubrádió hírcsatorna csatornájára
Vélemények, hírek
Frissítve: 2 óra 46 perc

Megzavarodott a budapesti ingatlanpiac

2018, december 12 - 12:04
A fővárosi ingatlanárak árak tovább nőttek, de megnövekedett az eladási idő is, a tulajdonosok nagy része így sem akar engedni.
Kategóriák: Klubrádió

Német miniszter: Újabb mélypontra jutott a magyar kormányzat

2018, december 12 - 11:59
A CEU kiebrudalása miatt is kritizálta a magyar rezsimet az uniós kérdésekért felelős német tárcavezető. Az alkalmat az adta, hogy a magyar demokrácia minősége ismét téma az EU általános ügyekkel foglalkozó tanácsában – írja a dpa. A Die Presse arról cikkezik, az osztrák alkancellár egyáltalán nem érti a CEU-t. A francia sajtó a strasbourgi merénylet hátterét tárgyalja. Külföldi lapszemle a Klubrádióban.
Kategóriák: Klubrádió

December 12.

2018, december 12 - 11:41
Milyen a jó karácsonyi dal? Létezik egyáltalán olyan? Mi köze a puskának az ünnephez, és miért akar minden sztár beszállni a nagy karácsonyidal-bizniszbe? Megénekelhetjük-e a rosszfej rokonokat? Ki szorult be kinek a kéményébe? Ma 15 órától Hauschel Tamással, a Player.hu kulturális újságírójával választ adunk minderre, a zsákunkban pedig furcsa karácsonyi dalokat hozunk. Popfilter – Szűrjük a zajt!
Kategóriák: Klubrádió

Botrány, dulakodás a parlamentben

2018, december 12 - 11:40
Patthelyzet alakult ki a parlament üléstermében az ellenzéki és kormánypárti képvislők között. Előbbiek elállták a pulpitusra vezető utat, Latorcai János, a parlament alelnöke a padsorok közül próbálja vezetni az ülést, és szavaztatni a Fidesz-KDNP-seket.
Kategóriák: Klubrádió

December 11

2018, december 11 - 16:45
Miközben itthon jön a rabszolgatörvény, az EU-ban pont most fogadtak el egy olyan szabályozást, ami jobban védi a dolgozók jogait. Ki meri, ki tudja majd ezt az eszközt itthon használni? Az Európai Bírósághoz fordul egy ellenzéki képviselő Kövér László botrányos döntései miatt Nemrég jelentette be Kásler Miklós, hogy 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat, lapértesülés szerint viszont csak az összeg egy bizonyos részét fordítanák a tartozások kiegyenlítésére Jövőre újra ketyeghet a hitelbomba, 300 ezer régebbi szerződés válhat problémássá.
Kategóriák: Klubrádió

Ez itt a kérdés! – Kinek akar jót a kormány a túlóraszám növelhetőségével?

2018, december 11 - 16:42
Az „aktív Magyarországért felelős kormánybiztos”, Révész Máriusz szerint sokan azért mennek külföldre dolgozni, mert itt nem túlórázhatnak eleget. Önök szerint a kormány, a munkavállalók érdekeit képviseli a túlóratörvényben? Amennyiben szeretné megosztani a véleményét velünk a Klubrádió hétvégi kérdéséről, és szavazna, hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot. Igen válasz esetén nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Egy hívás ára 330 forint. Az emelt díjas vonalon leadott voksával nemcsak a tájékozódást, hanem a Klubrádiót is segíti!
Kategóriák: Klubrádió

Beteges egészségügy - Csak a politikusoknak jó

2018, december 11 - 15:15
A kórházak és szakrendelők egyszerűen kevesebb pénz kapnak annál, mint amennyibe az általuk végzett szolgáltatás kerül, így egy függő helyzet alakul ki, ami csak a politikusoknak jó – mondta a Klubrádió által megkérdezett egészségügyi közgazdász.
Kategóriák: Klubrádió

Menj a kocsmába, vért adni!

2018, december 11 - 13:14
Abszurd ötletnek tűnik első hallásra, ám a szervezők szerint oda kell menni véradót keresni, ahol a fiatalok vannak.
Kategóriák: Klubrádió

Fideszes módszerek Amerika közepén

2018, december 11 - 11:32
Klasszikus és elrettentő példaként ír a Fideszről a New York Times publicistája, Paul Krugman, aki cikkében azt vizsgálja, hogyan lehet megölni a demokráciát tankok nélkül is. A szerző azt is kifejti, van annak valami haszna, hogy Trump Amerika elnöke. A Politico pedig arról ír, van egy nem túl régi adat, ami mindent elmond a Brexit értelméről. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban.
Kategóriák: Klubrádió

December 11.

2018, december 11 - 10:23
Ballada a telefonfülke hatalmáról – Örkény után szabadon, irodalmian szólva, ez lesz a mai Anno témája. 1928. december 16-án, 90 éve állították fel először az első telefonfülkét a Váci utca 6 szám előtt. A mai műsorban a hallgatók telefonfülkékkel kapcsolatos emlékeit próbáljuk begyűjteni, a mobiltelefonok előtti világból. Hívják az Annot ma délután 3-tól, ha találnak nyílvános fülkét, akár onnan is.
Kategóriák: Klubrádió

December 10.

2018, december 10 - 18:04
Hogyan kell műkincset rabolni? Miképp csinálta ezt Napoleon? És Göring? Milyen festményeket gyűjtött Hitler? Hogyan szervezték meg a nácik az állami műkincsrablást? A háború után mekkora érték kallódott el valahogy a győztesek kezén? Magyarországról mi mindent vittek el a németek, hová kerültek ezek, mi lett a sorsuk? Ki ásta el a koronát, ki ásta ki, és mennyire értékelték? Mennyi lopott műkincs van a Szépművészeti Múzeumban? Mi az úzus Európában: visszaadjuk vagy pereskedünk? Vendég Kovács Ágnes.
Kategóriák: Klubrádió

Évi 600 ezret visz el mindenkitől a korrupció

2018, december 10 - 13:21
Európában mintegy 900 milliárd euró tűnik el a korrupció miatt évente, vagyis a a teljes magyar GDP több, mint hétszerese. A korrupcióellenes világnapon érdemes megvizsgálni a hazai helyzetet, amely még az általános európainál is elkeserítőbb.
Kategóriák: Klubrádió

Nem állnak le a tüntetők, újabb útlezárások a rabszolgatörvény miatt

2018, december 10 - 13:14
Hétfőn két megyeszékhelyen, Pécsett és Győrben demonstrálnak a túlóra szabályozás újraalkotása ellen tiltakozók – közölte a Klubrádióban a Vasasok alelnöke.
Kategóriák: Klubrádió

Amerika is osztja Orbán Európa-vízióját

2018, december 10 - 11:51
Meglepő víziót vázolt föl az amerikai külügyminiszter Európáról, illetve az EU-val kialakítandó kapcsolatról. Mondandójának lényege az volt, hogy az a multilaterális, szabályokra épülő rendszer, amely a Nyugat közös érdekein alapul, ma már nem működik. Mike Pompeo lenéző modora, agresszivitása sem tetszett az európai vezetőknek - derül ki Csernyánszky Judit nemzetközi lapszemléjéből.
Kategóriák: Klubrádió

December 10.

2018, december 10 - 11:47
Párkapcsolatok, házasságkötés, élettársi kapcsolatok, háztartás- és családszerkezet, válások, válási tendenciák itthon és Európában. Kik és miért akkor válnak? Apák a magyar társadalomban, férfiak gyermekvállalása és családi szerepeik. Témák, amelyekről Makay Zsuzsával és Murinkó Líviával, a KSH Népességtudományi Kutatóintézet tudományos munkatársaival beszélgetek. Vendégem lesz még Spronz Júlia jogász, a Patent Jogvédő Egyesület munkatársa, akit a kényszerláthatásról, és a kényszerláthatásos ügyek bírósági gyakorlatáról kérdezek. Konkrét 15:00-tól.
Kategóriák: Klubrádió

Az MTVA székháza előtt tüntetnek a kormánypropaganda ellen

2018, december 9 - 16:53
Több százan mentek el az MTVA székház elé szerevezett tüntetésre ma, amelyet a kormánypropaganda miatt szerveztek . A helyszínt nagyjából 60 rendőr biztosítja. Szabad médiát, demokráciát követelnek az emberek, de felhangzott a "szabadegyetem" is. A demonstráción többek beszédet mondott dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki a tüntetést is szervezte.
Kategóriák: Klubrádió

A magyarok szerint a nyári időszámítást kellene megtartani

2018, december 9 - 14:54
Legyen nyári időszámítás – így válaszoltak a megkérdezett emberek a Publicus Intézet felmérésére, amely a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.Ezer embert kérdeztek meg, és kiderült, hogy a megkérdezettek háromnegyede szerint jobb lenne, ha nem lenne évente kétszer óraátállítás.
Kategóriák: Klubrádió

Sztrájkra készül a német vasutasok szakszervezete

2018, december 9 - 14:50
Munkabeszüntetésre készül a német vasúti és közlekedési szakszervezet, figyelmeztető sztrájkja várhatóan hétfőtől nehezíti a vasúti közlekedést Németországban.
Kategóriák: Klubrádió

25 ezer embert evakuáltak egy lengyel városban

2018, december 9 - 12:23
Huszonötezer embert telepítettek ki ideiglenesen otthonából vasárnap reggel Police északnyugat-lengyelországi városban egy 250 kilogrammos, a második világháborús bomba miatt - közölte a lengyel média.
Kategóriák: Klubrádió

Több mint negyven javaslatról dönt a parlament ülésszaka végén

2018, december 9 - 12:13
Az Országgyűlés hétfőtől csütörtökig tartó négynapos üléssel zárja aktuális őszi ülésszakát. A képviselők szerdán több mint negyven javaslatról döntenek.
Kategóriák: Klubrádió

Oldalak