Budai Liberális Klub

Feliratkozás Budai Liberális Klub hírcsatorna csatornájára Budai Liberális Klub
Liberálisok, liberálisoknak, liberálisokról. Tiszta beszéd hetente.
Frissítve: 2 óra 31 perc

Ideje felkészülni a 74 éves nyugdíjkorhatárra

2018, február 24 - 22:29
[444 - Albert Ákos] Nincs olyan európai ország, ahol az állam jobban rátette volna a kezét a nyugdíjakra, mint Magyarország, és ezzel néhány évtized múlva mindenki rosszul járhat. A rendszer 2035 után fenntarthatatlan, muszáj kezdeni vele valamit.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Az Elios–Tiborcz-ügy két tanulsága

2018, február 24 - 22:24
[Magyar Nemzet - Egedy Tamás] Itt nem nemzeti tőkésosztály épül, csak éhes disznókat engedtünk a vetésbe.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Ha nem mész el szavazni, homoszexuálisokat költöztetnek a lakásodba!!!

2018, február 24 - 20:44
[444 - Plankó Gergő] Egy olyan videóval hergelik az orosz választókat, amilyenhez hasonló nálunk elképzelhetetlen lenne!
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Ötvenéves az új mechanizmus

2018, február 24 - 19:48
[Élet és Irodalom - Pető Iván] Érdemes emlékeztetni: az 1968-ban meghaladni kívánt klasszikus szovjet típusú tervgazdaság Magyarországon szűk 20 évig egzisztált, miként utána az új mechanizmussal reformált is lényegében ugyanennyi ideig, külön-külön ez tehát rövidebb idő, mint amennyi a rendszerváltás óta eltelt. A szocialista politikai berendezkedés és a piacgazdasági rendszer reformerek által elképzelt házasságát végül is napjaink Kínája és néhány indokínai országa valósította meg, feladva az állami tulajdon monopóliumát, valódi piacot működtetve (egyébként a ’68 utáni magyar rendszer és a reformelképzelések tanulmányozását is figyelembe véve). A szocializmusból így „csak” a diktatórikus politikai berendezkedés maradt, márpedig az alapvető szabadságjogaiban korlátozott állampolgár szempontjából így majdnem érdektelen, hogy a hatalmat a kommunistának nevezett párt vagy valamilyen más formáció tartja-e kézben.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Az Elios Zrt. közbeszerzéses bevételeinek 84 százalékát az Európai Unió fizette

2018, február 24 - 18:58
[atlatszo.hu - Erdélyi Katalin] Az OLAF a vidéki városok közvilágítás-korszerűsítése kapcsán vizsgálta az Elios Zrt. közbeszerzéses megbízásait, a cég tevékenysége azonban nem merült ki ennyiben. Az elmúlt években egyetemeknek és stadionokban is dolgozott az Elios, 2017-ben pedig a MÁV-val és az MVM-mel is kötött egy-egy nagy szerződést. Most kigyűjtöttük az Elios által 2010 és 2017 között elnyert összes közpénzes megbízást a Közbeszerzési Adatbázisból, táblázatunk itt megtekinthető. Az összesítésből kiderült, hogy a cég közbeszerzéses bevételeinek mintegy 84 százaléka uniós forrásból származott 2010-2016 között.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Ha összejön nekik, ezek az amerikai gyerekek tényleg történelmet írhatnak

2018, február 24 - 18:39
[444 - Boros Juli] Az amerikai diákok azt szeretnék elérni, hogy ezentúl a politikusok ne hagyják, hogy ilyen könnyű legyen lemészárolni őket egy átlagos iskolai napon. Trump egymillió tanárt fegyverezne fel (444 - Boros Juli) És bónusszal jutalmaznák őket.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Eltakart arcú MTVA-sok mondják el: teljes a kézivezérlés a közmédiában

2018, február 24 - 17:21
[444 - Plankó Gergő] Még a hangjuk is csak elváltoztatva jelenhetett meg, de elmesélték az Al-Dzsazírának, hogy semmi rosszat nem lehet írni a kormányról. Előkerült egy levél is a propagandaközpontból.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A szír kormányerők célzottan támadhatják a kórházakat Kelet-Gútában

2018, február 24 - 13:54
[444 - Horváth Bence] Az ostrom alá vett régióban egymást érik a légicsapások egészségügyi intézmények ellen. „Nincsenek már szavak” arra, ami Szíriában történik (Zoom.hu - Serdült Viktória) „A 21. század legnagyobb tömegmészárlása zajlik a szemünk előtt. Ha Srebrenica a kilencvenes évek, Halabdzsa, Szabra és Satila pedig a nyolcvanas évek népirtása volt, akkor Kelet-Gúta a 21. századé.” A fenti mondatot nem egy segélyszervezet munkatársa és nem az ENSZ képviselője, hanem egy orvos mondta Kelet-Gútában, ahol a szíriai kormányerők napok óta bombázzák a lázadók állásait. A véres háború közepéből videóblogol egy szíriai tinédzser (Index) Najem egyik videóüzenetében azt mondja: Minden nap gútai gyerekek halnak meg Aszad és Putyin bombázásai miatt. Egy másikban a szíriai háborút tétlenül néző nyugati világnak üzen, miközben mondatait egy becsapódó bomba hangja szakítja meg:A hallgatásotok öl meg minket. Aszad, Putyin és Ali Hámenei megölte a gyerekkorunkat. Mentsetek meg, amíg nem lesz túl késő. 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

„Nincsenek már szavak” arra, ami Szíriában történik

2018, február 24 - 13:49
[Zoom.hu] „A 21. század legnagyobb tömegmészárlása zajlik a szemünk előtt. Ha Srebrenica a kilencvenes évek, Halabdzsa, Szabra és Satila pedig a nyolcvanas évek népirtása volt, akkor Kelet-Gúta a 21. századé.” A fenti mondatot nem egy segélyszervezet munkatársa és nem az ENSZ képviselője, hanem egy orvos mondta Kelet-Gútában, ahol a szíriai kormányerők napok óta bombázzák a lázadók állásait.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Név szerint listázták a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt támogatóit

2018, február 24 - 13:41
[Index - Dull Szabolcs] Magánembereket és a zsidó hitközséget is szórólapon támadják, amiért Márki-Zay Péter mellé álltak. Maffiózókkal szövetkezett szavazatokért a Fidesz, főpróba Hódmezővásárhelyen (Magyar Nemzet) Cserébe politikai védettséget ígértek a csongrádi fideszesek – tudta meg a Célpont. Két egyház is közvetíthet.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A Liu-testvérek tudtukon kívül Őcsénybe is üzentek

2018, február 24 - 13:34
[hvg.hu - Hont András] Teljesen helyénvaló fölhozni a migránsozást az olimpiai arany apropóján, bárhogy is prüszkölnek egyesek.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Életveszélyes lesz az utcán éjszakázni a következő napokban, ezért a lakosság segítségét is kérik a segélyszervezetek

2018, február 24 - 13:33
[444 - tbg] Ha fűtetlen lakásban, vagy az utcán segítségre szoruló embert látsz, itt vannak a címek és telefonszámok, ahol segítséget lehet kérni.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Pedig jó volna szeretni még - Müller Péter Sziámi AndFriends cover

2018, február 24 - 11:45
[YouTube - Gabriella Bácsalmási] A kiskunhalasi Ékes Kapu Otthonban 2017. szeptemberétől egy mentálhigiénés projekt keretében készítettük el ezt a dalfeldolgozást. A folyamat fontos része volt, hogy a résztvevő lakók egyéni sorsukat, saját történetüket, fájó emlékeiket, érzéseiket kimondták, megosztották, miközben figyelmet és elfogadást tapasztaltak.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A hazánk, ahol a szervezett csalás lett kormányprogram

2018, február 24 - 10:31
[24.hu - Pető Péter] Az Elios-botrány megmutatta, mi Orbán Viktor történelmi árulása. Petői vélemény.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Kirúgták a kalocsai OLAF-anyagot nyilvánosságra hozó MSZP-st

2018, február 24 - 10:24
[hvg.hu] A közgyűlés úgy döntött, megszüntetik a munkahelyét.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Azért tüntetnek, hogy ne az összeszerelő üzem legyen a jövőjük

2018, február 24 - 10:23
[444 - Plankó Gergő] Mozgalmat szerveznek, és összehozzák a Szél-Vona-Karácsony vitát a tüntető diákok. „Kész megoldásokat magolni a múlt és a jelen problémáira öngyilkosság” - hangzott el.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Az EU-s országok közül csak Magyarország nem vesz részt az EU jövőjéről szóló konzultáción

2018, február 24 - 10:10
[444 - Herczeg Márk] A francia elnök is csak nevetett azon, hogy pont a nemzeti konzultációk hazája, az EU legnagyobb ellensége marad ki az Európa jövőjéről szóló társadalmi egyeztetésből.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Már Orbán egyetlen brüsszeli barátja is Magyarországot figyelmezteti

2018, február 23 - 22:54
[hvg.hu] Günther Oettinger is csatlakozott Angela Merkel német kancellárhoz. Az uniós biztos arra figyelmeztetett, hogy Magyarország és Lengyelország elveszítheti az EU-támogatások egy részét, ha a két országban a jogállamiság tovább sérül. Egy ilyen döntés része lehet annak a párbeszédnek, amelyet a következő uniós költségvetésről folytatnak a felek.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Emmanuel Macron jót szórakozott Magyarországon

2018, február 23 - 22:46
[Index - EUrologus] Az európai konzultációban 26 EU-tag részt vesz, egy nem. Nyilván tudja, melyik az az egy.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

2018, február 23 - 22:20
[Magyar Nemzet - Pintér Bence] A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja. Andor László, Róna Péter és Szelényi Iván voltak a Magyar Nemzet Szalon előadói.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Oldalak