Budai Liberális Klub

Feliratkozás Budai Liberális Klub hírcsatorna csatornájára Budai Liberális Klub
Liberálisok, liberálisoknak, liberálisokról. Tiszta beszéd hetente.
Frissítve: 4 perc 10 másodperc

Ki tette fizetőssé az egészségügyet?

2017, október 22 - 22:05
[Kincses Gyula asztalfiókja] Rétvári államtitkár úr megtisztelt azzal, hogy egy parlamenti válaszban azt a nem valós állítását, hogy a tízpárti összefogás fizetőssé akarja tenni az egészségügyet, azzal indokolta, hogy a dokumentum mögött én állok, aki büszke a vizitdíj bevezetésére. Mint minden Fideszes állításnak, ennek is van valóságmagva, hiszen ha nem is „büszke” vagyok a vizitdíj bevezetésre, de akkor és ott valóban helyes, célszerű, előremutató döntésnek tartottam. Ezzel ki is merítettük az állítás vékonyka valóságtartalmát.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

15 évesen trágyát hordott Mao átnevelőtáborában, most a világ leghatalmasabb embere

2017, október 22 - 00:07
[444 - Herczeg Márk] A nyugati világban eddig századannyit sem írtak a második ciklusát kezdő Hszi Csin-pingről, mint Donald Trumpról. Pedig a kormányok és a tech-cégek után ideje mindenkinek komolyan vennie az USA legnagyobb riválisának elnökét, aki Mao Ce-tung óta nem látott hatalmat szerzett.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Az asztalosnak is értenie kell a robotokhoz

2017, október 21 - 23:35
[Index - Csurgó Dénes] A világ egyik legbefolyásosabb tanácsadó cége szerint elkerülhetetlen a globális munkaerőhiány, a bevándorlók nélkül nem lesz növekedés, nem sokára pedig még a villanyszerelőknek is algoritmusokkal kell majd vacakolnia.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Hazudnak a szombathelyi kórházra panaszkodó betegek, állítja Hende Csaba

2017, október 21 - 23:31
[nyugat.hu - Farkas Bazsi] A parlamenti képviselő azt mondta, a napokban napvilágot látott markusovszkys történeteket csupán a baloldali sajtó találta ki, hogy lejárassa a kórházat.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Itt tart az egy éve bejelentett Buszgyártási Stratégia: kész az első metrópótló busz a 180-ból

2017, október 21 - 23:20
[444 - Herczeg Márk] Közben a budapesti buszállomány rohad szét.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Milliárdos oligarcha lett a következő cseh kormányfő

2017, október 21 - 23:18
[24.hu - Molnár Zoltán] Ízlelgessük Andrej Babiš nevét, sokat fogunk még hallani róla. Az viszont még rejtély, ki fog vele koalíciót kötni.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Nincs rendben, ha a bullyingolt hamburgered miatt tiltakozol, de egy bullyingolt fiatal miatt nem

2017, október 21 - 23:17
[444 - Horváth Bence] Erős társadalmi kampányt indított a Burger King, hogy lépj közbe, ha a szemed előtt zaklatnak vagy félemlítenek meg valakit.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A magyar szputnyiksokk – Nem hülyültünk el a könyvek hatására

2017, október 21 - 23:11
[168 Óra - Ónody-Molnár Dóra] Jajgathatunk persze, hogy hová lett a régi kultúra, Vargas Llosa például könyvet is írt arról, hogy az internet tönkreteszi az embert, lehetünk kultúrpesszimisták, de az nem segít. Nem lehet visszaforgatni az időt – mondja Pléh Csaba Széchenyi-díjas pszichológus, nyelvész, az MTA közoktatási bizottságának felkért elnöke. Azt ígéri: a grémium a korábbiaknál aktívabban kívánja felhívni az oktatás ügyével kapcsolatos tudományos evidenciákra a társadalom és a döntéshozók figyelmét.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Ady Endre feltámadt, és ott folytatja, ahol abbahagyta

2017, október 21 - 23:03
[Librarius] Azok, akik manapság prüszkölnek Ady Endre neve hallatán, jól teszik, ha aggódva figyelnek az önsorsrontó költő publicisztikájára. Ady megmondja.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A Soros-jegyzőkönyv

2017, október 21 - 23:02
[hvg.hu - Szerbhorváth György] …avagy a miniszterek és bolondok könyve.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A NER alulról: a fideszes sikkasztó tanárt rejtegetik, az ellenzéki tanár nem kapta meg az állást

2017, október 21 - 22:42
[B1 BLOGCSALÁD] Két tanár pályája is a média érdeklődésének középpontjába került az utóbbi pár napban. A sorsukat egy valami határozta meg: a Fidesszel vannak, vagy ellene. 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Felháborító és veszélyes is a népszavazási kísérletek örökös visszaverése

2017, október 21 - 22:40
[444 - Magyari Péter] Ha minden demokratikus ellenállási lehetőséget berekesztenek, akkor az erőszak felé tolják az elégedetlen tömeget.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Jön az ávó, és mi leszünk a spiclik

2017, október 21 - 22:35
[hvg.hu - Révész Sándor] Az önszépítés és ellenfélmocskolás múltja, jelene és jövője széles ávóvédő és ügynökvédő érdekegységet hozott létre, amelyen belül mindenki a maga ávósait használta fel ellenfelei ávósaival szemben.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Radó Péter: Az iskola jövője

2017, október 21 - 20:24
[Facebook - Radó Péter] Szemérmetlen reklámposzt: megjelent, keressétek a legközelebbi könyvesboltban.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Őfelsége választójoga és az ellenzék - Jobbik, LMP, Momentum a választási összefogásról

2017, október 21 - 20:22
[YouTube - Profilax AGM] A Közös Ország Mozgalom beszélgetése az összefogást elutasító pártokkal a Budai Liberális Klubban Az összefogás az ellenzék Soros-terve (Index - Német Tamás) Hétfő este ellenzéki pártok képviselői és a Közös Ország Mozgalmat életre hívó Gulyás Márton beszélgettek arról, mit lehet kezdeni ezzel a választási rendszerrel (semmit). A Budai Liberális Klubban persze téma volt a választási rendszeren túl minden ellenzéki próbálkozás és nem próbálkozás is az Orbán-kormány leváltására.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

A német liberálisok nagy visszatérése

2017, október 21 - 20:04
[Kettős Mérce - Labanino Rafael] A 2013-ra látványosan összeomló német liberális párt, az FDP az évtized európai politikai visszatérését hozta össze a szeptember 24-i német szövetségi választásokon. De milyen ez a párt, mit képvisel, és milyen hatással lehet Európára?
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Russia Wants Bulgarians to Stop Painting Soviet Monuments To Look Like American Superheroes

2017, október 21 - 18:34
[Earthly Mission] According to a report by the Moscow Times, pranksters in Bulgaria are repainting Soviet-era monuments so that Soviet military heroes look like American Superheroes. Needless to say, the Russians are not too happy about it
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Interview with Emmanuel Macron: 'We Need to Develop Political Heroism'

2017, október 21 - 18:31
[SPIEGEL ONLINE - Klaus Brinkbäumer, Julia Amalia Heyer, Britta Sandberg] In a DER SPIEGEL interview, French President Emmanuel Macron talks about his first months in office, elaborates on his plans for Europe and discusses his developing relationship with German Chancellor Angela Merkel. Előre egyeztette Merkellel az EU jövőjéről szóló beszédét Macron (azonnali.hu - Bakó Bea) Direkt kivárta a német választást az EU jövőjéről szóló nagyívű beszédével a francia elnök. Erről maga Emmanuel Macron mesélt a Spiegelnek. Azt is elárulta: előre megküldte a szöveget Angela Merkel német kancellárnak, és bizonyos dolgokat a németekre tekintettel hagyott nyitva a beszédben, mert nem akarta, hogy Merkelnek otthon magyarázkodnia kelljen.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Itt a Közös Ország új választójogi tervezete

2017, október 21 - 18:13
[Index] Arányosabb mandátumelosztás, több nő, kevesebb kamupárt lenne, ha valahogy átmenne.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Változást és Igazságot 2018-ban!

2017, október 21 - 12:42
[Facebook - Közös Ország Mozgalom] Időpont: Október 23., hétfő, 16:30–18:00 Helyszín: Agóra Közös Ország (Kossuth tér, Budapest) Október 23-án 16:30-ra a Kossuth térre hívtuk azokat a civileket, akik eddig is az igazságtalanságok megszüntetésén munkálkodtak, hogy közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt. A tüntetésen Budija Szilvia köszöntőjét követően beszédet mondanak a társadalmi igazságosságért küzdő civilek– Misetics Bálint, Törley Katalin, Varga Andrea, Mellár Tamás – és a Közös Ország Mozgalom képviseletében Gulyás Márton. A tüntetésen rövid koncertet ad Gregory G Ras (Komáromy Gergő). 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Oldalak