Budai Liberális Klub

Feliratkozás Budai Liberális Klub hírcsatorna csatornájára Budai Liberális Klub
Liberálisok, liberálisoknak, liberálisokról. Tiszta beszéd hetente.
Frissítve: 2 óra 35 másodperc

Tűz és víz koalíciója, avagy Heller Ágnes és Lendvai Ildikó vitája

3 óra 23 perc
[168 Óra - Ónody-Molnár Dóra] Heller Ágnes filozófus a kormánybuktatás előfeltételének tartja a Jobbikkal való egyeztetést, Lendvai Ildikó szocialista politikus tagadja ennek szükségességét, sőt: álláspontja szerint egy esetleges sikeres együttműködés után az új kormány meg sem tudna alakulni, a Jobbik pedig – Vona Gábor tetszetősnek tűnő nyilatkozatai ellenére – semmiben sem különbözik a Fidesztől.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

„Akkor kétségbeesettnek látszottál, most pedig kétségbeejtően engedelmesnek" – így ír Páva Zsoltról élete első nyílt levelében Bretter Zoltán

6 óra 39 perc
[Szabad Pécs] Bretter Zoltán egyetemi oktató, egykori Szabad Demokrata pécsi országgyűlési és városházi képviselő, volt pécsi alpolgármester is megszólalt, nyílt levelet fogalmazott meg Páva Zsoltnak címezve, a civileket megbélyegző pécsi városházi nyilatkozat miatt. Ennek sem fog örülni Páva Zsolt. 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

„Önök dicstelen végrehajtóivá váltak a kormánypárt legvisszataszítóbb kampányának” – Kőkemény kiáltvánnyal és petícióval tiltakoznak neves közéleti személyiségek a Fidesz pécsi gyülőlet-nyilatkozata ellen

6 óra 40 perc
[Szabad Pécs] Olyan neves, Pécshez kötődő közéleti személyiségek is az asztalra csaptak pénteken a csütörtökön elfogadott pécsi „Soros-ellenes” nyilatkozat miatt, akik csak ritkán szólalnak meg közéleti-politikai kérdésekben, főleg ilyen keményen, értesült a hírről a Szabad Pécs. Závada Pál és Parti Nagy Lajos is az aláírók közt van.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

9,5 milliárdos mentőcsomagot dobott Pécsnek a kormány

6 óra 42 perc
[OK! PÉCS - Vastagh Gábor] Cserébe a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át a város számláit, és a MÁK egy embere is csak Péccsel foglalkozik majd a jövőben, közvetlenül is irányítva a város pénzügyeit.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Trump Amerika érdekei ellen döntött – Budapest egyedül maradt Európában

7 óra 37 perc
[Privátbankár - Káncz Csaba] Trump lépése Jeruzsálemről számos ponton megy szembe Amerika diplomáciai és nemzetbiztonsági érdekeivel. Akkor most Budapest az EU-ban egyedüliként fogja követni Trumpot és helyezi át nagykövetségét Jeruzsálembe? Halkan kérdezzük meg azt is, hogy miképpen fog alakulni ezek után Orbán és Erdogan példátlanul szoros viszonya?
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Velünk maradt a kvótahiszti

8 óra 35 perc
[444 - Magyari Péter] Az EU-csúcson mindenki befeszült, még fél évig napirenden lehet tartani a kötelező kvóták elvét. Alig van esély arra, hogy tényleg legyen ilyen szabály, de jövőre is lehet még riogatni vele.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Ijesztő a különbség a multik és a magyar cégek között

8 óra 42 perc
[G7.hu - Jandó Zoltán] A multiknál dolgozó szűk 690 ezer ember több értéket termet, mint a magyar tulajdonú vállalkozások közel kétmillió alkalmazottja.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Eurostat: A magyarok harmada súlyos nélkülözésben él

9 óra 4 perc
[Index - Domschitz Mátyás] Csak Romániánál, Bulgáriánál és a görögöknél teljesítünk jobban.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Milton Friedman, a szabadság prófétája

9 óra 17 perc
[Kapitalizmus blog - Réti János] A gazdaság gyarapodása elsősorban a szabad piaci szereplők egyéni kockázatvállalásán és a körülményeken múlik, amelyeket lehetetlen teljes mértékben
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Orbán azt akarja, hogy Brüsszel fizessen, de abba senki ne szóljon bele, hogy a pénzt miként lopja el – interjú Magyar Bálinttal

9 óra 18 perc
[Zsúrpubi] „A hatalmi ágak szétválasztása a politikai életből a fogadott politikai család körein belülre került. Az egyetlen kivétel Mészáros Lőrinc, akinek mindenféle vagyona van, de az IQ-ja és háziszolga helyzete pontosan megmutatja, hogy Orbán Viktor személyes bábja. Amije neki van, az nem tekinthető másnak, mint Orbán személyes vagyonának” – mondja Magyar Bálint, volt oktatási miniszter. A szociológus úgy véli, egy klienshálózat uralja a különböző hatalmi ágakat, ami jól látható a baráti és családi összefonódásokból, a bírósági függetlenség pedig épp az utolsókat rúgja, ha pedig jövőre a Fidesz újra kétharmados többséget szerez, akkor elfelejthetjük ezt is. Tételesen végigvettük, miből nyeri legitimitását a NER, hogy milyen függőségi viszonyok épültek ki a társadalmon belül, illetve azt is, milyen esélyei vannak az ellenzéknek a 2018-as választásokon.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Mészárosék még egy vasúti céget alapítottak

9 óra 20 perc
[24.hu - Vitéz F. Ibolya] Az R-Kord már kasszát robbantott, most újabb Mészáros-érdekeltség száll be a vasútépítésekbe.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Mostantól kapásból büntethetik a Tescót, csak mert nagy cég

9 óra 21 perc
[hvg.hu] Itt a kormány új módszere a multiláncok ellen.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Üzentek a multik a magyar kormánynak

9 óra 41 perc
[Zoom.hu - Ábrahám Ambrus] Lényegében egy vízióra lenne szükség. Hosszútávú stratégia mentén kellene az ország fejlődését “irányítani”, amelyhez többek között nélkülözhetetlen lenne az oktatás fejlesztése, a tanári munka elismerésének visszaállítása.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Kedves politikusok! A gyerek nem kellék és nem dekoráció! – A gyerekjogász kiborult a térdepeltetett óvodásokon

9 óra 46 perc
[WMN - Dr. Gyurkó Szilvia] „A legdurvább jogsértés, ami a gyerekekkel szemben elkövethető, amikor egy felnőtt a saját vágyaira és céljaira eszközül használja a gyereket” – írja gyerekjogász szakszerzőnk, aki felháborodott azon, hogy Csepregen egy polgármesteri útavatáshoz óvodásokat térdeltettek le az aszfaltra – így idézve föl egy népszokást. Dr. Gyurkó Szilvia szerint ez egyszerűen nincs rendben. Bármelyik párt vagy önkormányzat képviseletében csinálja is bármelyik felnőtt. A gyerekeket ugyanis nem szabad biodíszletnek használni. 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Kiszervezett ügyelet a kórházban: bizarr megoldás az orvosok itthon tartására

9 óra 48 perc
[24.hu - Baksa Roland] Szokatlan módon 20 orvost, valamint gépészt, informatikust és villanyszerelőt szerez ügyeleti műszakra a ceglédi kórház: egy céggel szerződött, amely a rendelkezésére bocsátja az orvost és a fizikai dolgozót. Csak épp a cég a kórházban dolgozó orvosoké.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Megtörtént: Mészárosék viszik a Mátrai Erőművet

9 óra 53 perc
[mfor.hu] A délelőtti feltétes mód kora délutánra kijelentővé változott, az Opus Nyrt. közlése szerint aláírták a szerződést.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Medián: Befagytak a szavazótáborok és ellenszenvesebb lett az ellenzék

9 óra 57 perc
[hvg.hu] Nőtt a szavazókedv, de az ellenzék nem lett vonzóbb a Medián HVG-ben megjelent felmérése szerint.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Azt terjeszti a Fidesz, hogy megtámadták az aktivistáikat Szegeden, miközben videó van arról, hogy csak felolvastak nekik egy bekezdést a BTK-ból

9 óra 58 perc
[444 - Szily László] Aki elhiszi a kormánypárti álhíreket vagy csak a címeket olvassa, joggal lehet kiborulva. Csak éppen egészen más történt. Nézd, hogyan működik a hazugsággyár!
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Budaörs - az állam által kirabolva …!

10 óra 25 másodperc
[FüHü - Kardos Ernő] Már a politikai téboly alig leplezhető jelei is érezhetőek a kormánypárti közszereplők döntésein. Miközben ugyanis a magyar rendőrség szerint sincs Soros terv, a kabinet javaslatára a parlament elfogadta a Soros-terv végrehajtása elleni határozati javaslatot. Hasonló helyzet kezd kialakulni Budaörsön is, ahol a Fidesz helyi szervezetének elnöke azért tiltakozik, mert a település önkormányzata „migránsvédő” szervezethez kíván csatlakozni.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Eldőlt: januárban a kormány csapást mér a Soros-tervre

10 óra 6 perc
[hvg.hu] Nem az egészségügy rendbetétele, nem a lakáshoz jutás, a bérhelyzet vagy az oktatás rendbetétele a kormány legfontosabb feladata, hanem, ahogy Rogán Antal elmondta, a Soros-terv megakadályozása. A kabinetiroda januárra össze is állít ezért egy halom olyan intézkedést, amelyek megakadályozzák ezt.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Oldalak